Vuoden tokokoira

Vuoden tokokoira -kilpailun säännöt

Vuoden tokokoira -kilpailuun voi osallistua koira, jonka omistaja tai ohjaaja on Suomen Manchesterinterrierit ry:n jäsen kilpailuvuonna. Mikäli koiralla on useampi omistaja, tulee sen, jonka luona koira asuu, olla yhdistyksen jäsen sinä vuonna, kun koira osallistuu kilpailuun.

Kilpailuvuosi on kalenterivuosi. Kilpailuun osallistuminen tapahtuu ilmoittamalla koiran toko-tulokset tietoineen (kokeen tyyppi, aika, paikka, tuomari, koiran virallinen nimi, sijoitus ja saatu pistemäärä) kulloinkin ilmoitetulle pisteiden laskijalle kilpailuvuotta seuraavan tammikuun 31. päivään mennessä. Kopio kilpailukirjan tulossivusta riittää. Myöhästyneitä ilmoituksia ei oteta mukaan kilpailuun.

Vuoden 2020 osalta pisteet toimitetaan 31.1.2021 mennessä osoitteeseen smt.tapahtumat(a)gmail.com. Otsikoi viestiin selvästi, mihin kilpailuun osallistut.

Kilpailussa huomioidaan kunkin koiran enintään viisi (5) parasta toko-koetta kilpailuvuodelta.

Vuoden tokokoira -kilpailun voittaja palkitaan Kimblewick Cup -kiertopalkinnolla. Kolme parasta koirakkoa saavat myös kunniakirjat. Palkinnot jaetaan ja voittajien nimet julkistetaan vuosittain yhdistyksen kevätkokouksessa, kilpailuvuotta seuraavana keväänä. Palkittujen koirien tiedot julkaistaan yhdistyksen internet- ja Facebook-sivuilla sekä Manssi-lehdessä.

Mikäli kaksi tai useampi koira saa saman pistemäärän viiden parhaan tokokokeen pisteiden perusteella, lasketaan ko. koirien kokeissa saavuttamat todelliset pisteet ja tittelin voittaa kokeissa paremmat pisteet saavuttanut koirakko. Mikäli kokeissa saavutetut pisteet menevät myös tasan, lasketaan ko. koirien 6., 7. jne. kokeen pisteet, kunnes piste-ero syntyy voittaja on se, jolla on pienempi kilpailumäärä. Jos myös kilpailumäärä on sama, voittaja on se, joka kilpailee ylemmällä tasolla.

Pisteet

Pisteet lasketaan seuraavasti:

 ALO / TK1AVO / TK2 VOI / TK3EVL / TK4  
I tulos6 p.8 p.10 p.12 p.
II tulos4 p.6 p.8 p.10 p.
III tulos2 p.4 p.6 p.8 p.
Koulutustunnus2 p.3 p.4 p.5 p.
Lisäpisteet:1. sija2. sija3. sija4. sija5. sijahyväksytty tulos
MM-kilpailut201816141210
SM-kilpailut1098765
piirimestaruus432--2
FI TVA10
kansainvälinen TVA15